Подібні графіки ваги до віку та росту до ваги можна намалювати для кабанів і свинок, хоча різниця між «середньою» та «покращеною» лініями менша.
Деякі причини, чому генетичний потенціал не може бути досягнутий на комерційній фермі, включають темпи зростання, які скомпрометовані:
- здоров'я
- управління
- стрес
- харчування
- навколишнє середовище та інші фактори
Годування має бути спрямоване на цей скомпрометований рівень, а не на рівень генетичного потенціалу. Надання кращого корму, щоб «трохи збільшити їх», рідко буває успішним – якщо припустити, що специфікація поточного корму спрямована на реалістичний рівень продуктивності ферми.
БілокВелика частина росту сучасних свиней, що вирощують/завершують вирощування, припадає на пісне м’ясо – білок, який в основному складається з амінокислот і води. Нежирне м’ясо приблизно на 80% складається з води, тому не дивно, що виробництво нежирного м’яса надзвичайно ефективне: конверсія корму дуже низька. Існує 21 амінокислота, деякі з яких є «незамінними». Це означає, що свиня не може синтезувати їх в організмі, тому вони повинні надходити в корм у правильних співвідношеннях.
ЖирЖир є наступним основним компонентом росту. Жир має дуже високу енергетичну цінність і, отже, має погану конверсію корму. Надлишок жиру штрафується в більшості специфікацій процесора. Енергія потрібна для відкладення жиру, стимулювання м’язового росту, а також для підтримки та виробництва тепла, де це необхідно. Чиста енергія (NE, МДж/кг) — це енергія, що залишається для виробничих цілей після врахування втрат енергії з фекаліями, сечею та у вигляді тепла.